Saopštenje za javnost
jun 20, 2019
Prikažite sve

U Srbiju stigla GAZ komercijalna vozila sa Volkswagen motorima

Ovlašćeni zastupnik GAZ-group za Srbiju, Auto kuća INTERAUTO, zvanično je predstavila nove modele GAZ komercijalnih vozila koja pokreću Volkswagen 2.0 TDI dizel motori Euro 6 stndarda upareni sa šestostepenim menjačima

Poznato je da GAZ laka komercijalna i dostavna kombi vozila karakterišu visoka udobnost, odlična sposobnost upravljanja, bogata fabrička oprema, visok stepen bezbednosti, zaista najpovoljnije cene, veoma pristupačne cene rezervnih delova i izuzetno ekonomična potrošnja goriva. Od sada kvalitet, sigurnost i brojne druge karakteristike su, inovacijom na novom modelu “GAZelle NEW NEXT” sa novim VW motorom 2.0 TDI „Euro 6 standarda” i šestostepenim menjačem, podignute na značajno viši nivo. Radi se o vozilu u koje se standardno ugrađuje dizel-motor Volkswagen, a novi šestostepeni menjač delo je inženjera GAZ-a. Promene u dizajnu omogućile su smanjenje potrošnje goriva za još 10%, smanjenje buke i vibracija, te poboljšanje vučno-dinamičkih karakteristika vozila.

Kompaktan dizel-motor kapaciteta 2.0 litra sa turbo-punjenjem i Common Rail sistemom za ubrizgavanje goriva, zadovoljava najstrožije zahteve za pogonske agregate komercijalnih vozila. Maksimalna snaga motora je 136 KS. Ekonomičan agregat obezbeđuje efikasnu potrošnju goriva na nivou najboljih modela u klasi lakih komercijalnih vozila. Specijalni blok za balansiranje omogućava efikasno neutralisanje vibracija i buke motora, povećanje udobnosti vozača i putnika i osiguravanje ujednačenog rada kroz čitav raspon okretaja.

“GAZelle NN” ima kamionsku šasiju koja osigurava pouzdanost vozila i mogućnost rada u teškim uslovima na putu, čak i pod velikim opterećenjem, a takođe omogućava instaliranje širokog spektra specijalizovanih nadgradnji za različite vrste delatnosti. Prednje nezavisno vešanje osigurava visoku glatkoću hoda i kontrolu upravljanja. Indikatori informativnosti i upravljivosti upravljačkog mehanizma sa zupčastom letvom su u rangu najboljih svetskih modela u klasi LCV.

Inače, već je poznato da je prostrana kabina “Gazelle NEXT” modela opremljena sedištem za vozača s anatomskom podrškom, pet nivoa podešavanja i podrškom za lumbalni deo i bezbednosnim vazdušnim jastukom. Pregledna i jasno čitljiva instrument tabla, odlična vidljivost, dobro osmišljena ergonomija… obezbeđuju vozaču komfor tokom dugih vožnji.

I na kraju još jedna važna informacija – “GAZelle NN” ima produženu garanciju od 3 godine ili 200.000 pređenih kilometara.